Paineilmamyyrä Maarakennus velj. Jussila Oy

Luotettavaa alitustyötä vuosikymmenten kokemuksella

+358 40 514 1159

Paineilmamyyrä on näppärä työväline pieneen tilaan

Yksi vanhimmista ja yksinkertaisimmista kaivamattoman maan tekniikoista on myyrän avulla tehty tunkkaus. Sen toinen nimitys on lävistävä tunkkaus, joka on nopea ja perinteinen menetelmä esimerkiksi kadun tai rautatien alitukseen. Teemme alitustöitä paineilmamyyrällä Kurikan ja muun Länsi-Suomen seudulla niin asuinalueilla kuin muissakin kohteissa, joissa tilaa on vähän. Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Paineilmamyyrän putkien koot ja pituudet

Putken halkaisijat 100 - 140 mm

Asennuspituus 25 m

 

Mihin kohteisiin lävistävä tunkkaus sopii?

Lävistäviä tunkkauksia tehdään myyrän avulla etenkin kohteissa, joissa tilaa on rajallisesti. Paineilmamyyrä tarvitsee vain pienen tilan työskentelyä varten, joten se sopii käytettäväksi sellaisissakin paikoissa, joissa on ahdasta.

 

Se soveltuu erinomaisesti pienten putkien asennukseen kokoon puristuvissa maissa, kun matka on lyhyt. Edellä mainitun mukaisesti myyrälle sopivin maalaji on pehmeä, pienikivinen, tasalaatuinen ja kuivahko. Kun olosuhteet ovat oikeat, tuotteen asennus myyrän avulla on helppoa ja yksinkertaista.

 

Miten paineilmamyyrä toimii?

Paineilmatoimisen alitusmyyrän sisällä on mäntä, joka iskee laitetta eteenpäin maan sisällä. Myyrä vetää perässään pvc-putkea, jonka kautta mäntää liikuttava paineilma tulee laitteeseen. Kun paineilmamyyrä liikkuu, se syrjäyttää samalla maa-aineksen tieltään. Suomessa ja ulkomailla työvaiheet etenevät yleensä eri järjestyksessä: ulkomailla tehdään pilottiporaus ennen putken asentamista reikään, Suomessa taas myyrä vetää putken suoraan reikään. Myyräalitus soveltuu parhaiten sähkö- ja telekaapeleiden suojaputkien asennukseen.

Myyriä on erityyppisiä: yksinkertaisessa myyrässä on mäntä, joka iskee koko myyrän runkoa eteenpäin. Kun mäntä liikkuu, se avaa ilmakanavia siten, että ilma virtaa vuorotellen männän etu- ja takapuolelle. Virtaava ilma synnyttää edestakaisen liikkeen. Kun myyrä on asetettu alustalle, voidaan määritellä sopiva taso tähtäämällä myyrän yläpuolelta.

 

Sopivassa asemassa olevan myyrän kompressori käynnistetään, minkä jälkeen myyrän kärki alkaa tehdä edestakaista, iskevää liikettä. Jos kyseessä on liikkuvakärkinen myyrä, se liikahtaa eteenpäin männän osuessa kärkikappaleeseen.

Pyydä meiltä tarjous paineilmamyyrällä tehtävistä alitustöistä. Ota yhteyttä!

 

 

Tiedustelut ja tarjoukset

Maarakennus Velj. Jussila Oy toteuttaa alitustyöt paineilmamyyrällä Länsi-Suomen alueella. Annamme mielellämme lisätietoa toteutuksesta, aikatauluista, materiaaleista ja kustannuksista.

Katso tarkemmat yhteystiedot täältä!

Paineilmamyyrä kaivamaton tekniikka